4 februari 2017 (geschreven door Micha Kat)


Leugen van de Week 1

De eerste leugen van de week is dat de Russen 'hebben geprobeerd Nederlandse ministeries te hacken'. Dit fake-news wordt vandaag prominent gebracht door De Volkskrant: klik <HIER> voor het bewuste krantenbericht.

Als we het stuk analyseren, wordt vrijwel direct duidelijk dat we hier te maken hebben met fake news.

1. Er wordt in feite in het hele stuk helemaal NIETS gezegd behalve dat de Russen 'iets geprobeerd' zouden hebben dat 'is mislukt'. Ergo: geen nieuws. Ik kan ook 'proberen' het email-account van Joris Demmink te hacken en na drie kwartier constateren: jammer, het lukt niet! Dat dit toch prominent wordt gebracht, is te verklaren uit de opdracht aan de MSM om een oorlogssfeer te creeeren tegen Rusland.

2. Voor de bewering wordt geen enkel bewijs aangeleverd. Zelfs een woordvoerder van een van de Ministeries dat 'slachtoffer' zou zijn geworden van de 'hack-pogingen' wil niets zeggen.

3. De 'hackpogingen' zouden zijn uitgevoerd door twee Russische groepen die bekend staan onder de namen Cozy Bear en Fancy Bear. Dat zijn dezelfde groepen die de 'hack' zouden hebben uitgevoerd op DNC in de VS. Hiervan is echter vast komen te staan dat dat een hoax is. Dat de emails van ondermeer John Podesta openbaar werden, heeft de DNC geheel aan zichzelf te wijten omdat Podesta reageerde op een phising-mail die een kind van 3 kan sturen. In deze phising-mail werd hij gevraagd zijn wachtwoord te resetten. De Volkskrant bedriegt de lezer door het sturen van phising-emails gelijk te stellen aan hacken. Bovendien is er geen enkel bewijs dat de betreffende phising-mails uit Rusland kwamen. Zoals gezegd kan iedereen phising-mails sturen.

4. Volgens de AIVD zou Rusland op zoek zijn naar 'stukken uit de Ministerraad' en 'geheime regeringsdocumenten'. Dit geeft de volstrekte wereldvreemdheid aan van de Haagse idioten. Denken die nou echt dat Poetin tijd heeft voor de operette rond de Teeven-deal en de mislukte reorganisatie van de Belastingdienst?

5. Net als in de VS met de hacking-hoax kan er zelfs geen voorbeeld openbaar worden gemaakt van een phising-mail die 'de Russen zouden hebben vestuurd'. Ook over het 'bewijs' dat de Russen er achter zitten -'malware' die 'zou voldoen aan de kenmerken van bepaande Russische hackgroepen' mogen we niets vernemen. Over welke 'kenmerken' hebben we het? Hierover moet worden gezwegen omdat elke vorm van concrete informatie de hoax ogenblikkelijk zou blootleggen.

6. De 'ondersteunde bronnen' die wordt opgevoerd zijn allemaal 'dr. Clavans' die niets van de situatie weten en louter algemeenheden kunnen debiteren. Overigens worden deze 'deskundologen' in de lead van het stuk wel als de enige 'bron' opgevoerd: Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en uit gesprekken met verschillende experts.
 
Deze 'experts' zijn:
-Martijn van Lom, directeur bij het digitale beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab
-Ronald Prins, directeur van het Nederlandse Fox-IT
-Pim Takkenberg, directeur cyber security bij digitaal beveiligingsbedrijf Northwave

Conclusie:
We hebben hier overduidelijk te maken met fake news. De wijze waarop dit 'nieuws' is gefaked is van een lachwekkend klunzig en stuitend nivo. Ook de motieven voor het faken van dit nieuws zijn inmiddels voor bijna iedereen (die nadenkt) duidelijk: het demoniseren van Rusland en het ophitsen van de oorlogs-sfeer. In die zin is dit fake nieuws van dezelfde soort als al het fake nieuws over MH17.

Door: Micha Kat, Revolutionair Online