3e WERELDOORLOG DREIGING


<<< LEES EN HUIVER >>>

Het is opnieuw augustus 1914. De maand dat Europeanen allemaal heerlijk gehersenspoeld waren met het eigen gelijk en vrolijk in militaire dienst gingen om een paar weekjes te vechten voor god, koning en vaderland.

Maar toen werkten legers nog met locomotieven, loopgraven, paarden, kanonnen en geweren.

In april 2017 staat er weer een kruitvat klaar en de lucifer is al ontstoken:

29-03-2017: Het Pentagon zegt geen informatie meer te verstrekken over troepenopbouw in Europa en in het Midden-Oosten.

30-03-2017: Trump tekent een aantal decreten die neerkomen op een handelsoorlog met China. Hij verklaart: “Xi Jinping zal het niet gemakkelijk krijgen deze week”.

30-03-2017: Groot-Brittannië bedreigt Spanje met ingrijpen als dat land zeggenschap krijgt over Gibraltar. Een Britse vice-admiraal laat in de krant zetten dat “we nog steeds de baard van de Spaanse koning kunnen afrukken”.

31-03-2017: De Duitse minister van BuZa Sigmar Gabriel brengt naar buiten dat er door de VS eisen zijn gesteld ten aanzien van defensie-uitgaven en dat er wordt gedreigd met een importheffing. Hij zegt naar de Wereldhandelsorganisatie te stappen omwille van deze Amerikaanse handelsoorlog.

01-04-2017: Donald Trump verklaart bereid te zijn tot een eenzijdige aanval op Noord-Korea.

01-04-2017: Donald Trump: “ik ga niet zeggen wat er gaat gebeuren, dat is iets van vroeger. Jullie zullen het wel zien” en “mijn voorganger deed niets, ik ga wel iets doen”.

02-04-2017: 1.350 NAVO-militairen versterken de honderdduizenden troepen die in het afgelopen jaar gestationeerd zijn langs de Russische grenzen in Europa.

03-03-2017: Zware terreuraanslag in de metro van St. Petersburg. Nederlandse journalist beschuldigt Poetin ervan mensen te doden in zijn eigen stad "om de knoet er onder te houden". Er komen geen condoleances van de Nederlandse regering, een minachtend gebaar dat alleen in oorlogstijd gebruikelijk is.

03-04-2017: Ashton Carter (VS) zegt bereid te zijn miljoenen doden acceptabel te vinden in een nieuwe Koreaanse oorlog (net zoveel doden als in 1950-1953, dat waren er drie miljoen).

04-04-2017: Rex Tillerson (VS) zegt: “de tijd voor Noord-Korea is om”.

04-04-2017: Generaal John Keane (VS) verklaart: “een defensieve aanval op Noord-Koreaanse lanceerinrichtingen, artillerie en luchtverdediging zijn onze enige optie”.

04-04-2017: Opslagdepot van “gematigde rebellen” explodeert in de Syrische provincie Idlib, er komt een giftig gas vrij dat tientallen mensen doodt. Zonder een spoor van bewijs worden Syrië en Rusland beschuldigd. Het bericht wordt verspreid door het Syrische Forum voor Mensenrechten, een volstrekt onbetrouwbaar anti-Assad-propagandakanaal in Groot-Brittannië. Op de beelden zien we een ISIS-beul (Jamal Islam, de onthoofder) verkleed als arts.

05-04-2017: Donald Trump bereidt de Amerikanen voor op een militair ingrijpen in Syrië met een verhaal over dode baby's.

05-04-2017: De ambassadeur van de VS bij de Verenigde Naties zegt dat de VS geen mandaat van de VN afwacht om in te grijpen in Syrië. Net als in 2003 bij de aanval op Irak, om ongegronde redenen en met desastreuze gevolgen.

Morgen of overmorgen zal Donald Trump naar alle waarschijnlijkheid Rusland aanklagen bij de VN wegens (volgens de VS) schending van het INF-verdrag over middellange nucleaire raketten. Dit wordt volgens de New York Times dé uitgelezen kans om de toch al gespannen verhouding met Rusland maximaal te escaleren.

China, Japan, India en Rusland zijn in verhoogde staat van paraatheid.

Al met al staat er nu zo'n vijftien miljoen man gevechtsgereed. De VS met 2,3 miljoen, Rusland met 0,8 miljoen, China met 3,2 miljoen, India met 2,7 miljoen, Noord-Korea met 2,9 miljoen, Zuid-Korea met 1,4 miljoen, de NAVO met 1 miljoen.

Bron: Anoniem